AEROC atbalsta Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursu

08.06.2015

28.un 29.maijā Limbažos norisinājās Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkurss „Flīzēšanas un sienas sagatavošana krāsošanas un dekoratīvā apmetuma apdares darbiem”, kuru SIA ”Sakret” un SIA „Aeroc” sadarbībā ar PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Limbažu struktūrvienība un Izglītības un Zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centru. Konkursu dalībnieki bija Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi un speciālo internātpamatskolu audzēkņi.
Konkursa mērķis bija veicināt izpratni par profesionālās izglītības nozīmīgumu Latvijas tautsaimniecībā un sekmēt tās attīstību, veicināt sadarbību starp darba devējiem un profesionālās izglītības iestādēm,

iepazīstināt audzēkņus ar jaunākajām tehnoloģijām, materiāliem un nākamajiem darba devējiem, popularizēt būvniecības profesijas un dot iespēju konkursa dalībniekiem parādīt zināšanas, prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā, noteikt labākos Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņus flīzēšanā un sienu sagatavošanā apdares darbiem un brīvā stila „Aeroc „bloku līmēšanas darbos.

Audzēkņu profesionālās meistarības konkursa laikā no 28. līdz 29. maijam dalībnieki veica nogruntētas, nelīdzenas sienas izlīdzināšanu ar „Sakret” BAK virsmu izlīdzinātāju un sienas apakšdaļas flīzēšanu ar neregulāra izmēra flīzēm. Iesildīšanās daļā SIA „AEROC” uzdevums bija AEROC bloku līmēšana ar putām, izveidojot zīmējumā attēloto objektu, kuru izlozē. Speciālo skolu audzēkņi uzdevumus saņēma pirms konkursa, lai varētu sagatavoties darbam. Konkursa komandu veidoja 2 dalībnieki. „AEROC” iesildīšanās konkursā drīkstēja piedalīties arī pedagogs!

Darba uzdevumus izstrādā rīcības komisija sadarbībā ar Rīgas Valsts tehnikuma Limbažu struktūrvienība vadību. Darba uzdevumi ar aprakstu un skici, tika izsniegti izlozējot komandas darba vietu. Konkursa noslēgumā 29.maijā visi konkursa dalībnieki saņem VISC pateicības rakstus par dalību konkursā.

Profesionālās meistarības konkursa pirmās, otrās, trešās vietas ieguvējus apbalvoja ar diplomiem un atbalstītāju profesionālām balvām. 1.vietu un galveno balvu- ceļojumu 4.personām uz Stokholmu ieguva „Rīgas Valsts tehnikums” Laidzes teritoriālā struktūrvienība, 2.vietu „Rīgas Valsts tehnikums” Limbažu teritoriālā struktūrvienība un 3.vietu „Liepājas Valsts tehnikums”.