Aeroc International AS uzņēmuma VKG Plokk OÜ jaunie īpašnieki

16.01.2017

Koncerns Viru Keemia Grupp ir noslēdzis darījumu pārdodot koncernam piederošo un būvmateriālu tirgū darbojošos meitas uzņēmumu VKG Plokk OÜ. Par jauno uzņēmuma īpašnieku kļuva Aeroc International AS. VKG Plokk ir gāzbetona ražotājs, kas realizē savu produkciju ar zīmolu Roclite gan Igaunijā, gan ārpus tās.

Pirkšanas – pārdošanas līgums stājās spēkā 2017. gada 16. janvārī.

Viru Keemia Grupp valdes priekšsēdētāja vietnieks Meelis Eldermann: “Pastāvīgi mainīgā tirgus ietekmē mēs katru dienu strādājam pie efektivitātes un koncerna konkurentspējas palielināšanas. Lēmums par meitas uzņēmuma VKG Plokk pārdošanu, pirmkārt, ir stratēģiska vēlme koncentrēties tikai uz pamatdarbību – degslānekļa iegūšanas un vienlaicīgi eļļas, enerģijas un siltuma ražošanu.”

Aeroc International AS valdes loceklis Ivars Sikk: “VKG Plokk pirkums – svarīgs solis uzņēmuma stratēģijas realizācijā, kas sekmēs mūsu konkurentspējas palielināšanu Baltijas valstu būvmateriālu tirgū. Mēs izmantosim VKG Plokk rūpnīcas potenciālu, lai palielinātu ražošanas apjomus  un efektivitāti. Gāzbetona izstrādājumu ražošana un tirdzniecība tiks turpināta ar zīmolu Roclite. Pārdošanas – pirkšanas darījums ļaus Aeroc International AS nostiprināt savu pozīciju kā vienam no lielākajiem gāzbetona ražotājiem Ziemeļeiropā.”

Uzņēmums VKG Plokk bija koncerna sastāvā kopš 2011.gada. Roclite gāzbetona bloku ražošana tika uzsākta kopš 2012.gada janvārī. Pašlaik VKG Plokk uzņēmumā strādā 58 cilvēki, uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 3 miljoni Eiro.