Bloki ACOUSTIC komfortam un drošībai «Hilton» viesnīcā

04.11.2019

  

2019. gada 18. septembrī Vecrīgā, Grēcinieku ielā 25, oficiāli atklāta pirmā zīmola “Hilton” viesnīca Latvijā, kuras izveidē ieguldīti 13,5 miljoni eiro. Viesnīca “Hilton Garden Inn Riga Old Town” piedāvā 100 labiekārtotas viesu istabas, konferenču telpas, fitnesa centru un koncepta restorānu “Beef Room”. Atšķirībā no citām viesnīcām, “Hilton” katra istaba ir atšķirīga, kā arī istabiņās nav atrodami klasiskie mini-bāri, tā vietā ēkas pirmajā stāvā viesiem ir pieejams diennakts veikals ar plašu vietējo uzkodu klāstu. “Hilton” viesnīcu tīkls ir apņēmies līdz 2030. gadam uz pusi samazināt savu ekoloģisko pēdu, tāpēc Rīgas viesnīcā tikai dažās istabās ir pieejama vanna, tādējādi taupot ūdens resursus. Viesnīcas būvniecības darbus, pēc biroja SIA “Arhis Arhitekti” projekta veica būvkopmānijas SIA “RERE BŪVE” būvnieki.

Ēkas ārsienu monolīta konstrukciju aizpildījumam tika lietoti bloki ar paaugstinātu mehānisko un akustisko noturību bauroc ACOUSTIC ar papildus siltumizolāciju, kā arī CLASSIC 3 MPa. Bloku sienu stiprināšanai pie dzelzsbetona konstrukcijām tika pielietota ieteiktā bauroc būvtehnoloģija.

Augstiem būvniecības standartiem atbilstošu būvuzraudzību objektā veica būvuzraugi – Jeļena Maskate un Jevgēnijs Jofe (SIA Būvcentrs Eurobau-Rīga).