bauroc ugunsdrošās sienas ORIGO

14.11.2019

 

SIA “Skonto būve” turpina tirdzniecības centra “Origo” E ēkas būvniecības darbus. Jaunās ēkas nodošana ekspluatācijā tiek plānota jau nākamā gada februārī. Tās iznomājamā platība būs 45 000 m2, bet kopējā “Origo” platība pēc jaunās ēkas pabeigšanas būs 80 000 m2.
Iznomājamā veikalu platība paplašināsies no 18 300 m2 līdz 34 800 m2 , iznomājamā biroju platība pieaugs no 900 m2 līdz 11 500 m2 , bet autostāvvietas ietilpība paplašināsies no 124 automašīnām līdz 250 automašīnām. Tāpat jaunās ēkas pagrabstāvā būs velo statīvs 124 velosipēdiem. Pirmais stāvs tiek atvēlēts pirmās nepieciešamības precēm, kā arī pirmajā stāvā būs “Rimi” ar plašākām telpām. Otrais un trešais stāvs atvēlēts apģērbu modes zīmolu piedāvājumam, apavu un sporta preču veikaliem, bērnu rotaļlietu un apģērbu veikalam. Savukārt ēkas augšējos trīs stāvos tiks izvietoti A klases biroji, kas aprīkoti ar jaunākajiem tehnoloģiju risinājumiem, jumta un iekšējām terasēm jeb zaļajiem dārziem. Biroju telpas tiek projektētas atbilstoši nomnieku individuālajām prasībām.

Jaunais komplekss iekļausies Rīgas jaunā multimodālā sabiedriskā transporta mezgla projektā – “Rail Baltica” Rīgas stacijā. Līdz ar šī kompleksa uzbūvēšanu tiks sakārtots posms no Stacijas laukuma līdz pat Dzirnavu ielai. Pēc E ēkas (jaunās ēkas) nodošanas ekspluatācijā plānota arī tirdzniecības centra “Origo” esošās ēkas jeb A ēkas rekonstrukcija, kuras laikā tiks pārbūvētas ēkas grīdas, griesti un sienas, kā arī tiks nomainīts galvenais ieejas mezgls, kas būs novirzīts uz Stacijas laukuma pusi. Biznesa centra “Origo” arhitekti ir kopuzņēmums “Arcade”, ko veido “Depo projekts”, kā arī “Jensen Consult” un “Arhis inženieri”. Interjera dizainu veidoja “Xcelsior”. Ēkas ātrai un drošai ārsienu būvniecībai tika lietoti bloki bauroc CLASSIC 3 MPa 200 ar papildus 150 mm siltumizolāciju. Ugunsdrošo ārsienu būvniecībai – bauroc ACOUSTIC 150 ar papildus 150 mm siltumizolāciju, tādējādi nodrošinot atbilstību paaugstinātai ugunsizturības klasei REI 180. Ventilācijas šahtu izbūvei tika pielietoti bloki CLASSIC 3MPa 200. Logu un durvju aiļu pārsegšanai tika pielietotas bauroc gatavās stiegrotās PĀRSEDZES.