CLASSIC 3MPa “LAIMA” ražotnē Ādažos

17.01.2020

Būvkompānija SIA “Merks” turpina 2019. gada pavasarī uzsākto “Laima” jaunās ražotnes būvniecību Ādažos, Laimas ielā 6. Ražošanas ēkas projektu izstrādāja SIA “Valeinis un Stepe”. Ēkas ārsienu būvniecībai tiek lietoti bloki bauroc CLASSIC 3MPa 300 un 250 ar papildus siltumizolāciju un iekšsienu – bauroc CLASSIC 3MPa 200. Logu un durvju aiļu pārsegšanai bauroc stiegrotās PĀRSEDZES. Jaunās ražotnes projektā tiek ieguldīta SIA Orkla Confectionery & Snacks Latvija līdzekļi, kā arī tika piesaistīts Eiropas Savienības līdzfinansējums. 

Iegādātajā zemes gabalā ir sagatavoti pievedceļi un pieslēgumi jaunās ražotnes infrastruktūrai, kā arī ražotnes iela nodēvēta Laimas vārdā.

Jaunās “Laima” ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā tuvāko gadu laikā plānots investēt vairākus miljonus eiro. Šīs investīcijas papildinās vairāk nekā 23 miljonus eiro, ko pēdējo četru gadu laikā “Orkla” jau ir ieguldījusi saldumu un uzkodu biznesā Latvijā, norāda uzņēmumā.

Papildus jaunajai “Laima” ražotnei Ādažos iecerēts būvēt arī cepumu un vafeļu ražotni, kas radīs vismaz 200 jaunas darba vietas. Projekta ietvaros tiks izbūvēta mūsdienīga ražotne un dažas mazākas tehniskās ēkas ar kopējo platību 7820 m2, kā arī stāvlaukums. Būvniecības darbus plānots pabeigt 2020.gada 2. ceturksnī.