Jauna pārtikas ražotne Ādažos no HARD 5MPa

04.02.2021

Publicitātes foto no www.la.lv

Ādažos, blakus 2020. gadā ekspluatācija nodotajai “Laima” šokolādes rūpnīcai, aizvadītā gada nogalē SIA “Merks” uzsācis jaunās “Orkla Biscuit Production” cepumu un vafeļu ražotnes būvniecību, kuras gaitā tiks uzbūvētas ēkas ar kopējo platību 31 000 m2, ar ēku saistītie ārējie komunikāciju tīkli un tiks labiekārtota apkārtējā teritorija.

Ēkas ārsienu būvniecībai, kā aizpildījums starp nesošām kolonnām, tiek lietoti bloki bauroc HARD 5MPa 250 ar papildus 150mm siltumizolāciju un iekšsienu būvniecībai – bauroc ACOUSTIC 150 un 100mm. Logu un durvju aiļu pārsegšanai tiek lietotas bauroc gatavās stiegrotās PĀRSEDZES.

Ražotne iecerēta kā ilgtspējīgas ražošanas paraugs visā “Orkla” grupā. Jaunā ražotne specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā. Papildus būvniecībai sekos vēl būtiskas investīcijas jaunās iekārtās un ražošanas līnijās, kopumā veidojot pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē, kas radīs ap 250 jaunu darba vietu.

Plānots ka 75% “Orkla Biscuit Production” ražotnē izgatavoto produktu tiks eksportēti. Iecerēts, ka ražotne sāks darbu 2023. gadā.