bauroc projektā Merks Duntes Zīles

25.11.2021

Oktobra vidū tika atzīmēti dzīvojamā projekta Merks Duntes Zīles spāru svētki, par godu noslēdzošā būvniecības posma sākšanai. Līdz ar to abas projekta ēkas ir ieguvušas savu pilno kopskatu.

Merks Duntes Zīles būvniecība sākta 2021.gada pavasarī, to plānots pabeigt 2022.gada maijā. Projektā tiks izbūvēti 84 dzīvokļi divās ēkās.

Ārsienu būvniecībai kā aizpildījums starp nesošajām dzelzsbetona kolonnām tika lietoti bloki bauroc CLASSIC 3 Mpa 300 mm platumā, ēku tehnisko telpu sienu izbūvei – HARD 5 MPa 200. Kāpņu telpu un liftu šahtu izbūvei tika pielietoti paaugstinātas stiprības uz spiedi bloki bauroc SOLID 7 MPa. Savukārt nenesošo starpsienu, inženierkomunikāciju šahtu, tehnisko telpu, kā arī pagrabstāva noliktavas un tehnisko telpu izbūvei tika lietotas starpsienu plātnes bauroc ELEMENT 100 un 150 mm.

Merks Duntes Zīles atradīsies vienā no vismazāk apbūvētajām apkaimēm Rīgā, pie Skanstes apkārtnes. Projekta teritorijā atrodas daudzi vēsturiskie ozoli, kas tiks saglabāti un kurus papildinās vēl jauni koki, lai padarītu projektu zaļāku un cilvēkam draudzīgāku. Projekta energoefektīvajās ēkās būs pieejami 2 – 4 istabu dzīvokļi ar kopējo platību 40–95 m2.

Būvkompānija Merks ir gan šī projekta attīstītājs, gan būvnieks, gan arī – garantijas sniedzējs, uzņemoties pilnu atbildību par paveikto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti.