Jauns loģistikas centrs Ķengaragā

07.07.2022

SIA “AIMASA” būvnieki uzsākuši loģistikas centra būvniecību stratēģiski izdevīgā vietā, Daugavas krastā pie Dienvidu tilta transporta mezgla. Kopējā loģistikas centra platība būs 10 000 m2, no kuriem lielākā daļa jau ir iznomāta.

Loģistikas centra ēka būs sadalīta 4 atsevišķās daļās. Katrai no noliktavu daļām tiek plānots uzstādīt automātiskos vārtus ar vārtu augstumu 4,2 m. Noliktavu telpu projektētais griestu augstums 10 m, bet augstums līdz pārliktnim 8 m. Grīdas noliktavu telpās tiek plānotas no industriālā betona ar pret putekļu pārklājumu un maksimālo nestspēju 8 t/m2. Apkure tiks nodrošināta ar siltā gaisa pūtējiem noliktavu telpās un radiatoriem biroja telpās. Apkures režīmu varēs regulēt nomnieks atkarībā no nepieciešamības.

Ēka ir projektēta maksimāli energoefektīva ar sienām no sendvič paneļiem un siltinājumu 150 mm, un jumta siltinājumu 240 mm. Atdalošās ugunsdrošās iekšsienas tiks būvētas no blokiem bauroc UNIVERSAL 300/200. Durvju un logu aiļu pārsegšanai tiks lietotas bauroc gatavās stiegrotās PĀRSEDZES. Visā ēkā tiks uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums un biroja telpām tiek plānota autonoma ventilācijas un kondicionēšanas sistēma. Katrai no noliktavu daļām būs pieejams pieslēgums pilsētas ūdens tīkliem un kanalizācijai ar individuālo uzskaites sistēmu un elektroenerģijas pieslēgums ar jaudu līdz 60A, (par jaudas palielināšanu var vienoties individuāli).

Blakus esošais Dienvidu tilts nodrošina ērtu satiksmi starp Pārdaugavas dienvidrietumiem un Rīgas labo krastu.