Kinoteātra “Aurora” ēkas vietā veikals “Mego”

07.07.2022

Sarkandaugavas centrā, Tilta ielā 1, nojauktā kinoteātra “Aurora” ēkas vietā SIA “FLANCIS” būvnieki veic jauna veikala “Mego” būvniecības darbus. 1500 m2 plašā veikala atklāšana plānota jau šī gada decembrī pirms Ziemassvētkiem.

“Jaunā “Mego” veikala ēkas arhitektūru SIA “CARA STUDIJA” arhitekti ir veidojuši, tieši atsaucoties uz kādreizējo kino “Aurora”, saglabājot lielāko daļu bijušās ēkas telpisko aprišu. Piemēram, tiks pēc iespējas precīzi atdarināts vēsturiskās ēkas zāles labiekārtojums veikala iekštelpā, kā arī tirdzniecības zāles arhitektūrā.

Ēkas fasādes krāsu toņi ir izvēlēti maksimāli līdzīgi vēsturiskajai apbūvei.

Ārsienas, pa priekšu kolonnām tiks būvētas no blokiem bauroc ECOTERM+ 375 bez papildus siltināšanas ar ventilējamo fasādi no apdares ķieģeļiem. Fasādes apdarē ķieģeļa flīzes tiks kombinētas ar apmetumu.

Arī ieejas mezgls tieši atsauks atmiņā vēsturisko ēku – tajā tiks izmantoti tādi paši alumīnija kompozītpaneļi pelēkos toņos.

Projekta labiekārtojums ir veidots, paredzot vairākas perspektīvas aktivitāšu zonas un ērtību klāstu apkaimes iedzīvotājiem:

  • veikala ieejas zona tiks aprīkota ar plašu solu gar ēkas fasādi un velo novietnēm;
  • priekšējā laukumā būs iespēja izvietot āra kafejnīcas un amatnieku tirgus ēkas;
  • arī lielā egle tiks saglabāta, un Ziemassvētkos tā var būt izdekorēta arī turpmākos gadus;
  • aktivitāšu zona robežosies līdz Tilta ielai un tiek plānots, ka nākotnē tur tiks izveidota arī papildus gājēju pāreja.