“Elemental Skanste”- energoefektīva, ilgtspējīga A klases biroju ēka ar virzību uz BREEM

22.12.2022

Igaunijas uzņēmums “Kapitel” un Latvijas būvkompānija “Merks” turpina ofisa ēkas “Elemental Skanste” celtniecību Rīgā, Skanstes ielas rajonā. 1. būvniecības kārtā plānots pabeigt divas 10 stāvu ēkas ar 21 000 m2 iznomājamo platību, 190 pazemes un 140 virszemes autostāvvietām, 40 elektroauto uzlādes punktiem. Biroju ēku būvniecību plānots pabeigt 2023. gada rudenī.

Projekts “Elemental Skanste” ir nākamās paaudzes ofisa celtne Rīgā, ko raksturo arhitektūra un moderni tehnoloģiskie risinājumi. Ēkas ir energoefektīvas un modelētas tā, lai starptautiskajā BREEAM standartā sasniegtu rādītāju “izcili”. Projekta realizācijā tiek lietoti videi draudzīgi energo termopāļus, kas dod iespēju apkures un dzesēšanas sezonu pāreju periodos izmantot tikai dabā atjaunojamos energoresursus. Biroja telpās būs augstākās klases iekštelpu klimats, stāvi ir trīs metrus augsti, un paaugstinātās grīdas nodrošinās elastību telpu plānojuma maiņai.

Norobežojošo sienu izbūvei tiek lietoti bloki bauroc UNIVERSAL 200/300 un CLASSIC 3 MPa. Logu un durvju pārsegšanai – bauroc gatavās stiegrotās PĀRSEDZES.

Papildus informācija par projektu: www.elemental.lv