Bauroc uguns norobežojošās sienas aptur ugunsgrēka izplatīšanos Suur-Sõjamäe, Igaunijā

16.06.2023

23.05.2023. vakarā Igaunijā, Suur-Sõjamäe atkritumu pārstrādes rūpnīcā izcēlās ugunsgrēks, kur aizdegās pagalmā uzglabātie bīstamie atkritumi. Tas bija liels ugunsgrēks, kura dzēšana aizņēma veselu diennakti. Ugunsgrēks bija pārmeties arī uz blakus teritorijā esošo pakošanas centra ēku. Ugunsgrēks, tā vienmēr ir nepatīkama pieredze, bet šoreiz tajā visā bija arī pozitīvs moments. Proti, ēkas iekšējās uguns norobežojošās sienas tika būvētas no bauroc SIENU PANEĻIEM, un pateicoties tam netika bojāta lielākā daļa pakošanas centra ēkas. Uguns izplatījās no viena ēkas ārējā stūra līdz bauroc SIENU PANEĻU uguns norobežojošām sienām, tās aizturēja un aizsargāja pārējo ēkas daļu, līdz pilnīgai ugunsgrēka novēršanai. Apskatot sienu no otras puses, sienas ir neskartas un nav ne mazāko vizuālo defektu, kas liecinātu par to, ka aiz sienas noticis nopietns ugunsgrēks!

Gāzbetons, kā materiāls ar ļoti labu ugunsizturību ir pazīstams jau sen, tāpēc ugunsdrošas sienas no bauroc izstrādājumiem dažādas nozīmes būvniecības objektos nav retums.

Uzzini vairāk par bauroc risinājumiem konstrukciju projektēšanai un būvniecībai ar dažādām ugunsizturības prasībām.

Iepazīstieties ar bauroc sienu un griestu konstrukciju deklarētajiem ugunsizturības rādītājiem.

Skatiet pēc ugunsgrēka attēlu galeriju ar fotogrāfijām no uguns norobežojošām sienām, kas būvētas no bauroc SIENU PANEĻI, gan ugunsgrēka pusē, gan otrā pusē.